Menu

суботу, 16 травня 2020 р.

У документі про вищу освіту зазначається найменування органу (органів) акредитації - зміни у WebPPP


Повідомляємо, що для приведення форм дипломів у відповідність до вимог Закону України "Про вищу освіту" (в редакції від 18.12.2019р), при підготовці до друку дипломів на WebPPP була додана можливість вказувати найменування органу (органів) акредитації.

Зміни стосуються дипломів магістра, спеціаліста, бакалавра, молодшого спеціаліста та молодшого бакалавра.

Заклади освіти, які для підготовки до друку дипломів користуються програмним забезпеченням WebPPP, можуть продовжувати працювати з цим програмним забезпеченням в звичному режимі: зміни вносяться автоматично і не впливають на роботу операторів.

Інформація про найменування органу (органів) акредитації буде відтворюватись в дипломі тільки в тому випадку, якщо відповідне поле у WebPPP заповнене.

2 коментарі:

  1. Виникло питання: органом акредитації у цьогорічних дипломах вказувати ДАК чи МОН?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. З цього питання наша думка така.
      Якщо коротко - назва органу акредитації зазначається у відповідному акредитаційному сертифікаті чи рішення.
      В п. 6 ст. 7 ЗУ Про вищу освіту зазначено: "Документ про вищу освіту видається закладом вищої освіти лише за акредитованою відповідно до цього Закону освітньою програмою. У документі про вищу освіту зазначається найменування органу (органів) акредитації, а в додатку до документа про вищу освіту - інформація про видані ним (ними) відповідні акредитаційні сертифікати, рішення."
      На наш погляд, в дипломі варто зазначати лише назву органу акредитації (МОН, НАЗЯВО чи, можливо, ДАК), а в додатку (п.2.3) - "Сертифікат про акредитацію…, наказ Міністерства освіти і науки України №.. від … (протокол №….) \ Certificate of Accreditation…, the order of Ministry of Education and Science of Ukraine №… to …. ( protocol № …)"

      Будемо вдячні, якщо Ви поділитесь власною думкою з цього питання.

      Видалити

Популярні публікації