Menu

четвер, 23 вересня 2021 р.

e.Education - виставляємо семестрові оцінки, використовуємо оцінки для друку додатків та академдовідок

 План дій

Технічна підтримка:
Пошта: support@digi.in.ua
Телефон: +380-44-33-22-119

Логінимось на тестовому сервері




Адреса тестового e.Educations: https://www.test-old.ezvo.io
Логін: test@email.com
Пароль: 12345678

В тестовій версії e.Educations всі довідники, необхідні для виставлення оцінок, вже заповнені (аудиторії, розклад дзвінків, викладачі, дисципліни, студенти, групи, тощо). Ви можете змінити ці довідники, або добавити їх власними даними.

Створюємо розклад екзаменів (необов'язковий пункт)

Як створити розклад занять (екзаменів - в тому числі) описано в цьому дописі.

Розклад використовується лише для оповіщення учасників (викладачів, студентів) про дату, час та місце проведення екзаменів. Відсутність створеного розкладу не вплине на алгоритм виставлення оцінок та підготовки їх до використання в додатках і академдовідках.


Викладач створює відомість

Відомість створює викладач у власному Viber-кабінеті на своєму смартфоні (або у комп'ютерній версії Viber). Як підключити викладача до користування e-Education - читайте за цим посиланням.

Для створення відомості потрібно обрати відповідвний пункт меню:

Потім натиснути "Створити":


Система запропонує викладачу обрати дисципліну - з переліку дисциплін, які цей викладач має право викладати. В прикладі - це дисципліна "Конституційне право України".

Вибираємо групу. В прикладі - це група "ТГ-1". Для неї раніше була створена та визначена освітня програма з переліком необхідних дисциплін:

Для відкриття чи редагування відомості викладачу буде надіслано код підтвердження та відповідне посилання на відомість. Посилання потрібно відкрити та ввести отриманий PIN-код:


Відомість складається з двох сторінок: титульна сторінка (загальна інформація) та "Студенти":

Титульна сторінка містить загальну інформацію про іспит, а також час, що залишився до автоматичного закриття відомості (як правило, це 3 дні). 

Викладач оцінює успішність студентів

Для виставлення оцінок потрібно натиснути піктограму "Студенти". В прикладі група ТГ-1 складається з 5 студентів з іменами "Тестовий студент 3", "Тестовий студент 4" і т.д.
Після закінчення проведення іспиту викладач вносить оцінки у відомість. Оцінювання студентів відбувається, як правило, за 100-бальною шкалою: виставляється кількість здобутих студентом балів. Після виставлення оцінки потрібно натиснути відповідну піктограму "Зберегти":

Викладач може змінити оцінку протягом часу, відведеного системою до автоматичного закриття відомості. 

Після закриття відомості (як правило, відомість автоматично закривається через 3 дні після її створення викладачем) дані про оцінки стають доступними адміністрації закладу освіти. Їх можна переглянути у вкладці "Відомості" (меню "Модулі -- Відомості"):

Натиснувши піктограму "PDF" ми можемо відкрити цю відомість і роздрукувати її:



Студенти оцінюють роботу викладача

Кожен раз, коли викладач натискає піктограму "Зберегти", студент у власному Viber-кабінеті отримує відповідне повідомлення.
Для аналізу адміністрацією якості роботи викладача, в системі передбачене анонімне опитування студентів. Після виставлення оцінки, студенту буде запропоновано оцінити роботу викладача:

Оцінки, що виставили студенти викладачам, бачить лише адміністратор системи.


Готуємо оцінки для додатків та академдовідок

Після закриття відомості оцінки можна завантажити (експортувати) в CSV-файл. Для цього знаходимо потрібну групу (меню "Довідники -- Групи") та натискаємо піктограму "Експорт успішності":

Завантажений файл можна відкрити будь-яким редактором, який вміє працювати зі структурованими даними у вигляді таблиці. Наприклад, Excel, або LibreOffice, або гугл-таблиці:

Зверніть увагу: таблиця з оцінками містить автоматично розраховані підсумкові дані: суму кредитів та підсумкову оцінку.

Цей файл в подальшому можна використовувати для підготовки до друку додатків та академічних довідок. Як правило, підготовку до друку цих документів використовують в інших системах обробки даних, наприклад - WebPPP



Приклад підготовки до друку дипломів за допомогою WebPPP описаний в цьому дописі. Результатом роботи буде файл в форматі PDF, який можна надрукувати на власному принтері або передати для виготовлення в друкарню.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації